Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Alliansloppet i Trollhättan blir ett av tre lopp i World Classic Tour på rullskidor. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Alliansloppet i Trollhättan blir ett av tre lopp i World Classic Tour på rullskidor. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

World Classic Tour med tre rullskidlopp

Tre lopp - men bara en vinnare.
World Classic Tour på rullskidor kommer att hållas för första gången under sommaren 2016. Tre lopp valts för utmaningen - Blinkfestivalen och Olaf Skoglunds Minneslöp i Norge och Alliansloppet i Sverige.

World Class Tour skapades för att fylla ett uppdämt behov av en sommarturné för längdåkare som matchar vintersäsongens tävlingar.

Ambitionen är att låta eliten tävlar sida vid sida med motionärer och lyft rullskidor som sport till en ny nivå.

- World Classic Tour kommer att vara en stor möjlighet för skidmotionärer att mäta sina prestationer med eliten under precis samma villkor, säger Magnus Larsson, World Classic Tour.

Den första upplagan av tävlingen kommer att bestå av tre klassiska lopp i Sverige och Norge, med början på Blinkfestivalen i juli. Den andra tävlingen äger rum i Trollhättan, Sverige under Alliansloppet i augusti. Och genom att åka Olaf Skogslunds Minneslöpp fullföljer åkarna utmaningen i september.

Läs mer på worldclassictour.com

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.