www.langd.se

Jerry Ahrlin och hans Team Xtra personell har startat ett nytt samarbete med XXL. FOTO: NordicFocus.
Jerry Ahrlin och hans Team Xtra personell har startat ett nytt samarbete med XXL. FOTO: NordicFocus.

XXL i nytt samarbete med Team Xtra personell

Genom ett nytt och spännande samarbete med Team Xtra personell ska  XXL förstärka sin kunskap och kompetens för att bli ännu bättre.
Det är första gången XXL väljer att ingå i ett samarbete av detta slag de har med Team Xtra personell (TXP). Team Xtra personell är världens främsta professionella skidlag inom längdskidåkning, med stora profiler som Jörgen och Anders Aukland från Norge och Jerry Ahrlin och Jens Eriksson från Sverige.

– Det är helt nytt för  XXL att ingå ett liknande samarbete. Det som var helt avgörande för oss var Team Xtra personells önskemål om ett samarbete för att utveckla fackkunskapen och kompetensen i företaget istället för ett traditionellt sponsringsavtal, säger Tom Erik Kjönö, Inköps-och marknadschef  på XXL.
 
Team Xtra personell hade en fantastisk säsong i fjol med vinster i samtliga långdistanslopp de medverkade i, där Marcialonga, Vasaloppet och Birkebeinerrennet var höjdpunkterna. Teamet siktar hela tiden på att bli bättre, bygga teamet för framtiden och att ha fokus på att bredda idrotten.
 
– Vi är stolta över vårt samarbete med XXL. För oss betyder ett samarbete med XXL att vi kan vidareutveckla oss som ett mångsidigt team. Vårt mål är att förbättra oss tillsammans med en ledande partner. Med XXL kan vi utbyta erfarenheter, vidareutveckla och testa vinnande produkter, och inte minst öka medvetenheten hos gemene man i både Norge och Sverige. Med XXL kommer vi att nå nya uppsatta mål, säger Anders Aukland.
 
Ökad kompetens på racing- och topprodukter
XXL brukar inte ingå i sponsringsavtal utan använder sina medel till att sponsra den norska, svenska (och snart den finska) befolkningen med kända märkesvaror till Xtra Xtra låga priser. TXP har bred fackkunskap, ett fokus på träning samt ställer höga krav på den utrustning de använder för att uppnå resultat. Vilket gör att detta samarbete passar bra i hop med XXL:s fokus på racing- och topprodukter i sortimentet.
 
Hos XXL finner man inte bara de bästa produkterna till de bästa priserna, utan får också experthjälp av de anställda, som ger kunderna vägledning till rätt produkter. XXL har ökat sitt fokus på området, och kommer genom samarbetet med TXP att förstärka både kompetensen hos de anställda och utvecklingen av sortimentet i framtiden. Resultatet av samarbetet kommer att synas redan under hösten, vilket gynnar konsumenten.
 
Deltar på produktutbildningar
Team Xtra personell kommer att bidra både med kunskap och utbildning, de kommer även att delta i  produkttestning.
 
– Aukland och kompani kommer att delta på våra produktutbildningar, och bidra med kunskap om träning och utrustning, och vi ser en stor vinst i det, säger Tom Erik Kjönö.

– Dessutom kommer lagmedlemmarna att testa produkter i samarbete med oss, för att kunna ge feedback till inköpsorganisationen som bygger upp vårt sortiment. Redan på det stora terrängloppet Grenserittet som gick av stapeln i helgen var Anders och Jörgen Aukland med och cyklade på våra nya cyklar från White.
Och på Cykelvasan den 16:e och 17:e augusti kommer svenske Jerry Ahrlin delta med cyklar och kläder från XXL.

XXL är en nordisk kedja av sportvaruhus etablerad i 2001. XXL är sportskedjan som expanderar snabbast i Norden, och  har nu 20 varuhus i Norge och  10 i Sverige, samt e-handel i båda länderna. XXL har som målsättning att bli störst i Norden och våren 2014 öppnar det  första varuhuset  i Finland. Affärsidén är enkel: Stort urval, kända varumärken till Xtra Xtra låga priser. ALL SPORTS UNITED XXL har tagit upp kampen mot dagens specialistbutiker. Med slagordet "all sports united"  erbjuder XXL en mängd sport- och vildmarksprodukter under ett och samma tak. För att spegla specialistfokuset så är varuhusen indelade i avdelningar med specialiserade säljare som har stort intresse och en hög  kunskapsnivå kring respektive segment.. XXL är ett eldorado för sport- och vildmarksintresserade.
Team Xtra personell  med Aukland-bröderna  i täten, är idag världens mest vinnande lag inom längdskidåkning. Med troféer från Marcialonga, Vasaloppet , Birkbeinerrennet, och nu  senast med trippel seger i vinterns Swix Ski Classics långlopps-serie, har laget varit ledande de senaste  5 åren. Från Sverige är Jerry Ahrlin och Jens Eriksson kända profiler som också är med i laget.
Team Xtra personell etablerades 2007. Lagets framtida mål är att marknadsföra långlopp, för att få fram framtida talanger till idrotten, och vara goda ambassadörer för längdåkning som idrott. Idag leds laget av Nils Marius Otterstad.

Siste nyheter

På söndag körs ett träningsrace över 65 kilometer i Orsa Grönklitt på långloppseliten på plats. FOTO: Marcus Laggar.

Starkt startfält på träningsrace i Orsa Grönklitt

På söndag 27:e september körs ett träningsrace på rullskidor över 65 kilometer i Orsa Grönklitt. Ett 40-tal åkare är inbjudna och det är ett starkt startfält som kommer till start. I startlistan finn...
Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...