Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Zebastian Modin och Adam Johansson efter första loppet tillsammans. FOTO: Helene Ripa.

Zebastian Modin och Adam Johansson efter första loppet tillsammans. FOTO: Helene Ripa.

Zebastian Modin i farten med ny ledsagare

Paralympics-esset Zebastian Modin har hittat en ny ledsagare i sprintmeriterade rättvikssonen Adam Johansson.
Idag åkte de sitt första lopp tillsammans, världscup i skidskytte i Finsterau, Tyskland. Det slutade men en sjundeplats.

Förhållandena var ganska speciella under loppet.

– Det var tvåsiffrigt i plusgrader och en snö som mest kändes som sirap så blev det en väldigt tung tävlingspremiär, skriver Zebastian på Facebook.

– Mina 8 träff av 10 var faktiskt bättre än medel, något som inte hör till vanligheterna. Så med mina 5 träffar i andra skyttet åkte jag hiss i listan och kunde till slut bokstavligt talat stappla in på en 7:e plats, fortsätter Modin.

– Adam som helt ny guide gjorde en mycket stabil insats med tanke på förutsättningarna, menar Modin.

adam_zeb.jpg
Adam och Sebastian under loppet som bjöd på många plusgrader och segt före. FOTO: Helene Ripa.

Duon gjorde sitt första träningspass dagen före comebacken för Zebastian som för några veckor sedan stod utan ledsagare innan mångsysslaren Adam Johansson hoppade på Modin-tåget.

– Hur besviken jag än är på skidåkningen så är jag så sjukt glad att vara tillbaka och tävla mot dom här grabbarna igen! Det är här jag vill vara, och det känner jag trots resultatet tydligare än någonsin, avslutar Modin.

 

Senaste nyheterna

I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...
Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...