Gustav Eriksson ser fram emot sin nya utmaning
Gustav Eriksson världscupdebuterade redan 2010. Därefter gjorde han världscuptävlingar varje säsong fram till förrförra säsongen. Främsta placeringen var femteplatsen på för-OS i sydkoreanska PyeongChang.
Men till årets säsong valde han att slå sig in på långloppsbanan:
— Jag börjar bli lite till åren, haha. Anna min sambo (landslagsåkare Dyvik) la av i våras, och då började jag fundera på min fortsatta satsning. Men kände att jag ville testa på det här med Ski Classics. Det är något som har lockat, och jag har ju kört Vasaloppet några gånger och gjort helt okej resultat, säger Eriksson som var 19:e på Vasaloppet i vintras.
Bästa placeringen är tolfteplatsen i Vasaloppet 2015.
— Det gick ju väldigt bra i Vasaloppet i vintras fram till dess att jag fick kramp mot slutet. Men nu har jag ju gjort ändringar i träningen med en hel del längre pass med stakning och dessutom med intervaller inlagda i de passen. Dessutom har jag lagt in lite extra överkroppsstyrka för att bygga hårdhet i överkroppen. Jag vill skjuta fram den där krampen på Vasaloppet ytterligare några kilometer. Eller snarare många kilometer, säger Eriksson med ett leende.
Han kommer att tävla för det italienska långloppsteamet Team Robinson Trentino:
— Gilberto Panisi, tränare i Falun, har tidigare varit med i det här teamet så han tipsade, och när jag pratade med teamchefen Bruno (Debrtolis) kände jag direkt att detta kommer bli bra, säger Eriksson som laddat i Livigno i två veckor innan han och teamet kom till Bad Gastein under onsdagskvällen.
Vad är målsättningen med säsongen?
— Det är svårt att säga. Jag har ju bara åkt Vasaloppet och några av de andra loppen i Sverige så jag vet inte riktigt. Men jag hoppas kunna komma kring placeringarna jag haft på Vasaloppet. Eller gärna bättre än så. Men jag får jobba mig in i säsongen.
Och på tal om att jobba sig in; Eriksson har parallellt med sin skidåkning utbildat sig till fastighetsmäklare och under de senaste månaderna har han jobbat som mäklarassistent i Falun.