Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Maria Nordström, Ulricehamn har tagit plats i truppen till VM på rullskidor. Här är Maria vid Idre Fjäll Hill Climb. FOTO: Johan Trygg.
Maria Nordström, Ulricehamn har tagit plats i truppen till VM på rullskidor. Här är Maria vid Idre Fjäll Hill Climb. FOTO: Johan Trygg.

Truppen till VM på rullskidor är uttagen

Den fjärde september startar Rollerski World Championship i den tyska staden Bad Peterstal och det är fyra tävlingar som skall köras fram till VM avslutas söndagen den nionde september.

Snart är det dags för det svenska rullskidslandslaget att bege sig till VM i den tyska staden Bad Peterstal. VM som körs varannat år kommer att bli mycket intressant då de svenska åkarna visat på bra form under Världscupen och på våra nationella tävlingar.

Sverige lyckades mycket bra på VM 2011 som kördes i Norge och det blev då sex medaljer varav två guld. De två gulden vanns av Charlotte Kalla och herrarnas stafettlag.

Till årets VM så har laget höga mål och förhoppningsvis kan laget vinna ett par medaljer.

Det är fyra tävlingar som skall köras under VM och onsdagen den fjärde september startar det med en fristilstävling med individuell start på en bana som påminner mycket om SM-banan i Halmstad. Torsdagen den femte så är det en sprint i fristil.

Det är en tävlingsfri dag på fredagen innan det är dags för teamsprint på lördagen och VM avslutas med en klassisk backtävling söndagen den åttonde.
Sverige kommer att skicka sammanlagt tio åkare och med på resan är förbundskapten Johan Ericson och assisterande förbundskapten Martin Eckervad.

Assisterande förbundskaptenen Martin Eckervad säger följande om de kommande tävlingarna:
– Det skall bli oerhört spännande och inspirerande att få följa med på VM och coachà åkarna och vi har förhoppningar om riktigt bra resultat.

Förbundskaptenerana har tagit ut följande åkare till VM:

Marcus Johansson Ulricehamns IF
Robin Norum IFK Umeå
Anders Svanebo Stockviks IF
Joakim Engström IFK Mora SK
Karl-Johan Westberg Borås SK
 
Maria Nordström Ulricehamns IF
Maria Magnusson IK Hakarpspojkarna
Annika Löfström Årsunda IF
Terese Andersson IFK Umeå
Sara Nordstrand Hudiksvalls IF

Siste nyheter

hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...